вівторок, 11 лютого 2014 р.

Belgian waffles

I like Belgian waffles. This thick tasty waffles are baked in a special waffle-iron. There are very numerous recipes of Belgian waffles, but I will share only one — favorite. I know only one place in our town, where could eat this waffles. It's art-cafe "Manufatura". Unfortunately, I can't always visit this place. The reasons are different ... So I want to teach cook them myself. And I'm sharing my favorite recipe of Belgian waffles with you.

Я обожаю гофры. Их еще называют бельгийские вафли. Это толстые вкусные вафли, которые выпекаются в специальной вафельнице. Рецепты бельгийских вафель очень многочисленны, но я поделюсь только одним -самым любимым. У нас в городе я пока что знаю только одно место, где их можно покушать — арт-кафе "Manufatura". Но очень жаль, что не всегда, когда хочется вафель, я могу туда пойти. Причины бываю разные... Поэтому я хочу научиться готовить их самостоятельно. И делюсь с вами рецептом своих любимых болгарских вафель.



Recipe:
Serves 4 — 370 kcal.

  • 150 g butter;
  • 3 eggs;
  • 3/5 cup of milk;
  • 300 g flour;
  • 0.75 cups of sugar;
  • 1 tsp baking powder;
  • 1 tsp vanilla sugar;
  • pinch of salt and soda.
The time of  readiness   25 minutes.

1. Melt the butter on a mild fire. Butter should only slightly melted and become warm  heated to a hot state is not necessary. It is possible to melt the butter into the microwave oven.
2. Beat eggs with sugar and vanilla sugar in a magnificent mass. Gradually pour the melted butter, not stopping the beating. Then, whisking, add the flour and milk. In the end add soda.
3. Waffle bakes in electric waffle-iron, or in a conventional pan. In the first case, pour the batter in one half  not too much, so that the dough doesn't overflowed. If you cook waffles in a pan, pour the dough into the pan, slightly leveling the surface to waffles were not too thick.

Belgian waffles can be served with whipped cream, berries, any jam, liqueur, marmalade, nuts, chocolate paste, fresh berries or other fillings. It can be sweet and savory. For more sweets of  dough, you should add ground nuts or chocolate.


Рецепт:
На 4 порции — 370 ккал.
  • 150 г масла;
  • 3 яйца;
  • 3/5 ст. молока;
  • 300 г муки;
  • 0,75 ст. сахара;
  • 1 ч.л. разрыхлителя; 
  • 1 ч.л. ванильного сахара; 
  • щепотка соли и соды.
Время готовности — 25 минут.
1. Растопить масло на несильном огне. Масло должно лишь немного подтаять и стать теплым — нагревать до горячего состояния не стоит. Можно растопить масло в микроволновой печи.
2. Яйца взбить с сахаром и ванильным сахаром в пышную массу. Понемногу влить масло, не прекращая взбивание. Потом, взбивая, добавить муку и молоко. В самом конце добавить соду.
3. Выпекать вафли либо в электровафельнице, либо на обычной сковороде. В первом случае наливать тесто в одну половину — не слишком много, чтобы поднявшееся тесто не выливалось. На сковороду выливать тесто ровными кругами, слегка разравнивая поверхность, чтобы вафли не получились слишком толстыми.
Подавать Гофры можно со сливками, ягодами, любым вареньем, ликером, мармеладом, орехами, шоколадной пастой, свежими ягодами или другими начинками. Они могут быть как сладкими, так и солеными. Для дополнительной сладости в тесто можно добавить молотые орехи или шоколад. 

And finally, a couple of photos art-cafe "Manufatura":

Еще пару фотографий арт-кафе "Manufatura":



Немає коментарів:

Дописати коментар

Linkwhithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...